Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЄС пояснили, чому не можуть давати Україні більше зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС пояснили, чому не можуть давати Україні більше зброї

Близько 40% продукції зараз йде з Євросоюзу на експорт

22 листопада 2023, 21:20
Поділіться публікацією:

  В Євросоюзі заявили, що  спроможність їх оборонної  промисловості  дуже велика і швидко   досягне мільйон  боєприпасів для артилерії  за рік.  Проте держави ЄС не мають можливості   відправляти  нашій країні більших обсягів зброї, адже  40%  боєприпасів  реалізують  за межами Європи.

У ЄС пояснили, чому не можуть давати Україні більше зброї

Військова підтримка ЄС (фото з відкритих джерел)

Цю інформацію оприлюднив  єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон,  інформує DW.  Посадовець заявив про це, коли відбувалась   сесія запитань і відповідей Європарламенту  щодо  зобов'язань Євросоюзу   відправити Україні мільйон  снарядів до березня 2024 року. Бретон сказав, що до кінця 2024-го  року їх кількість  сягатиме  1,3 – 1,4 мільйона снарядів.

Єврокомісар повідомив, що сам  побував  на підприємствах  з виробництва снарядів в 15 країнах ЄС. Головна проблема тут, що майже  40%  вироблених боєприпасів   відправляють до третіх країн.

Він  зазначив, що Євросоюз  має  поставити Україну  в пріоритет для експорту  боєприпасів. Але в  Раді ЄС відкидають  його пропозиції.

Єврокомісар   ще повідомив, що в Євросоюзі  тепер прискорюють  виробництво  озброєння  і європейські  держави  мають  можливість  відправляти  до України   більше озброєння,  але  представники політичного керівництва  не проявляють такої волі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що очільник Пентагону попередив солдатів у ПольщіМіністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі з американськими солдатами в Польщі та заявив, що вони можуть опинитися на лінії фронту, якщо Росія захопить Україну. 

Очільник Пентагону Ллойд Остін під час візиту на одну з військових баз у Польщі попередив американських солдатів, що агресія Росії може розширитись і на інші країни. Таким чином солдати США повинні будуть долучитись до війни. Американський генерал пояснив, що цього можна уникнути, якщо Україна за допомогою США та інших союзників зупинить російські війська.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини