Головна Новини Суспільство Війна з Росією У «ДНР» фактично розпочинаю мобілізацію 18-річних. Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У «ДНР» фактично розпочинаю мобілізацію 18-річних. Що відомо

Гауляйтер так званої "ДНР" Денис Пушилін підписав указ про призов громадян. На цей раз військкоми зможуть забирати на фронт навіть 18-річних мешканців тимчасово окупованих територій

28 березня 2024, 14:27
Поділіться публікацією:

Гауляйтер так званої "ДНР" Денис Пушилін підписав указ, згідно з яким встановлені заходи щодо забезпечення призову громадян 1994-2006 років народження на військову службу до "ДНР" у 2024 році. Тобто, наголосив військовий Кирило Сазонов, призов на фронт розпочнеться з 18 до 30 років. Тобто забирати, за його словами, будуть тих, хто ще залишився.

У «ДНР» фактично розпочинаю мобілізацію 18-річних. Що відомо

Денис Пушилін

"І як ви вважаєте, далеко вони втечуть від військкоматів? Їм сильно допоможуть антипризовні безпринципні адвокати чи сусід із сокирою на "Ниві"? Думаю, нуль опору буде. І ще питання. Як ви вважаєте, їх призивають воювати чи... до 27 років у бойових діях участі не братимуть?"
— написав у Фейсбуці Сазонов.

При цьому військовий вважає, що 18-річних мешканців окупованих територій відправлятимуть на війну. Він вважає, що така ж політика буде організована окупантами і на інших територіях, які вони захопили.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що на думку голови Запорізької ОВ Івана Федорова, відразу після путінських виборів на тимчасово окупованих територіях розпочнеться мобілізація громадян . За його інформацією, всі кроки у цьому напрямі загарбники вже зробили.

Як заявив Федоров, цілком реально, що загарбники можуть мобілізувати на війну 300 тисяч жителів окупованих територій і вони не зможуть сховатися від військкоматів.

При цьому відомо, що в Україні зараз підлягають мобілізації чоловіки віком від 27 років. Водночас, у законопроекті про мобілізацію пропонується дозволити відправляти на фронт чоловіків, починаючи з 25 років. При цьому народні депутати заявили, що в Україні не мобілізуватимуть молодих людей віком 18-24 років, навіть якщо вони пройдуть базову військову підготовку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини