Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Держдепі США заявили свою позицію щодо деокупації Криму військовим шляхом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США заявили свою позицію щодо деокупації Криму військовим шляхом

Держдепартамент знову підкреслив, що російська анексія півострова являла собою порушення міжнародного права

26 лютого 2023, 20:32 comments1194
Поділіться публікацією:

Офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив у неділю, що російська анексія Криму, що мала місце дев'ять років тому, була кричущим порушенням міжнародного права, а також суверенітету і територіальної цілісності України, пишуть "Коментарі".

У Держдепі США заявили свою позицію щодо деокупації Криму військовим шляхом

У США Крим вважають територією України

"Сполучені Штати вітають зусилля української платформи "Крим" щодо привернення уваги світової громадськості до російської окупації, що триває, – наголошується в заяві Прайса, опублікованій Держдепартаментом. – Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають передбачувану анексію півострова Росією. Крим – це Україна".

Росія використовувала незаконний референдум як привід для анексії Криму, що належить Україні в 2014 році. А вже у вересні минулого року Москва провела аналогічні фіктивні референдуми щодо приєднання до Російської Федерації чотирьох областей України.

"Дев’ять років тому росія вдерлася в Україну та захопила Крим, що є порушенням міжнародного права, суверенітету й територіальної цілісності України", — наголошується в заяві.

Спробу анексії всіх територій було засуджено як нелегітимну Україну, її західних союзників і переважну більшість країн, представлених на Генеральній Асамблеї ООН.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", певною мірою питання Криму залежить від рішення Заходу в рази активніше надавати нам все необхідне для витіснення ворога з українських територій. А Президент України Володимир Зеленський 24 лютого, під час пресконференції для українських та іноземних ЗМІ, заявив, що ми готові морально та готуємося технічно повернути Крим фізичним шляхом. 
Читайте також на порталі "Коментарі" — як жителі Криму борються за своє українське майбутнє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини