Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Держдепі США озвучили, як бачать закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США озвучили, як бачать закінчення війни в Україні

У Держдепартаменті розповіли, що означає для США перемога України у війні проти Росії.

5 грудня 2023, 15:30 comments2889
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіційний представник Держдепартаменту США Деніел Сайзек заявив, що Сполучені Штати мають чітку позицію щодо закінчення війни в Україні. За його словами Україна має повернути собі всю територію, яку окупувала Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Сайзека для видання "РБК-Україна".

У Держдепі США озвучили, як бачать закінчення війни в Україні

У Держдепі пояснили, що таке перемога України у війні. Фото з відкритих джерел

Під час розмови Деніела Сайзека запитали, чи буде США підтримувати Україну й надавати необхідну допомогу не лише для стримування Росії, а й для достатньої для перемоги української армії. Представник Держдепартаменту вказав, що адміністрація Джо Байдена постійно обговорює питання допомоги Україні з союзниками у Європі та озвучив позицію США щодо закінчення війни в Україні.

"Мета США, щоб підтримки від нас та європейських партнерів було б достатньо, щоб Україна перемогла. А що означає перемогти? Наша позиція дуже зрозуміла: Україна має повернути собі свою територію", — заявив представник Держдепу США Сайзек.

За словами американського чиновника США вважають, що лише Україна має права вирішувати, як їй воювати та обирати час, щоб вести можливі мирні переговори про закінчення війни. Сайзек вказує, що контрнаступ проходить важко, однак українські бійці мужньо обороняються, тому "уряд США працює щодня і намагається якнайбільше підтримувати Україну".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Конгресі США погодяться надати допомогу Україні при одній умові.

Також "Коментарі" писали про Ірину Верещук, яка розповіла, чи має Україна запасний план на випадок, якщо США припинять надсилати допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини