Головна Новини Суспільство Війна з Росією У DeepState зняли мовчання: як РФ "втрачала" території в перший день прориву в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У DeepState зняли мовчання: як РФ "втрачала" території в перший день прориву в Курській області

Вперше у вівторок, 6 серпня, росЗМІ та влада РФ заявляли, що українська армія прорвалася на територію Курської області

9 серпня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

За підсумками першого дня "прориву" у вівторок, 6 серпня, Сили оборони України могли взяти під контроль села Свердліково, Дар'їно та Олешню в Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Deep State".

У DeepState зняли мовчання: як РФ "втрачала" території в перший день прориву в Курській області

Курська область. Фото: з відкритих джерел

Аналітики проекту у своїй публікації зазначили, що село Свердликове українські військові зайняли внаслідок бою, а Олешню – без бою або з мінімальними зусиллями.

На контрольно-пропускному пункті "Суджа", Сили оборони оточили близько двох взводів ворога.

Також, пише Deep State, наші захисники оточили село Горналь. Російські військові злякалися та сховалися у місцевому монастирі.

Крім того, за даними проекту, передові групи ЗСУ вийшли до Гончарівки та околиць міста Суджа.

"Бої в районі Зелений Шлях, інтенсивність невідома. У Миколаєві-Дар'їному опорник ворога зумів стримати перший накат, але не довго", — наголошується в повідомленні.

У DeepState зазначили, що оновлення інформації про бойові дії на території Курської області подається із затримками. Деяка інформація може зрештою відрізнятися від свідчень прямих учасників подій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — від офіційних осіб України практично немає інформації про події, що відбуваються в Курській області РФ. Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк все ж таки озвучив деякі версії. Спочатку він заявив у себе в Тelegram, що це хороший привід показати чи справді росіяни проти війни чи все ж таки підтримують путінський режим. А вже згодом заявив, що операція на Курщині може допомогти Україні мати більш впевнену позицію перед другим самітом світу. Чи насправді можна сказати, що ця операція може посилити переговорні позиції України? Чи справді Україна змогла застати РФ, що називається зненацька? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини