Головна Новини Суспільство Війна з Росією У DeepState розповіли, чим закінчилася нова спроба прориву окупантів під Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

У DeepState розповіли, чим закінчилася нова спроба прориву окупантів під Авдіївкою

Минулої доби сіра зона трохи розширилася

29 листопада 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Біля Авдіївки Донецької області зараз тривають тяжкі бої. Ситуація біля населеного пункту дуже тяжка. Окупаційні війська закидають позиції ЗСУ великою кількістю піхоти. Як повідомили аналітики групи DeepState у звіті на YouTube, противник намагається зайти до Степового. Минулої доби сіра зона трохи розширилася, але закріпитися росіяни не змогли – їх розбила артилерія наших захисників.

У DeepState розповіли, чим закінчилася нова спроба прориву окупантів під Авдіївкою

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

"Ворог намагається лізти в село у будь-який спосіб. Він ховається від поразки артилерії, FPV-дронів у залишках будинків, шукає підбиту техніку... вириває нори. Там територія усіяна трупами", — сказав аналітик Роман Погорілий.

Також противник намагається протиснутися та зайти на територію Авдіївського коксохімічного заводу. Однак тут ЗСУ також не дають окупантам закріпитись. У зв'язку із цим окупаційні війська почали використовувати нову тактику. Вони підвозять техніку, щоби обстріляти будівлі заводу. Йдеться про танки, міномети та інше озброєння.

За останній тиждень ситуація біля промзони Авдіївки змінилася, оскільки супротивник побачив можливість продовжити тиск. Українським силам довелося відступити із деяких позицій. Активно використовуються FPV-дрони.

Водночас у районі Північного, Первомайського та Водяного ситуація особливо не змінилася. Росіяни продовжують атаки, але успіхів не мають. Тяжка ситуація і в районі Мар'янки. У північних передмістях населеного пункту продовжуються атаки, але суттєвих змін на лінії бойового зіткнення немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини