Головна Новини Суспільство Війна з Росією У цьому місті окупантам наказано стояти на смерть: де зараз найгарячіше на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У цьому місті окупантам наказано стояти на смерть: де зараз найгарячіше на Донбасі

На Сході є два найактивніші напрями – Бахмутський та Лімано-Куп'янський

17 липня 2023, 13:00
Поділіться публікацією:

Кремль не може допустити, щоб Бахмут знову перейшов під контроль українських військ. Саме тому російським загарбникам наказано зберегти свої позиції під Бахмутом і втримати під контролем саме місто. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

У цьому місті окупантам наказано стояти на смерть: де зараз найгарячіше на Донбасі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ фіксують, що противник не припиняє перекидати під Бахмут резерви. Росіяни зазнають великих втрат, але кидають живу силу, щоб утримати раніше зайняті позиції.

"Ворог намагається іноді контратакувати. Однак ми бачимо цю тенденцію і постійно вражаємо ворога вогнем, відповідними ударами гасимо спроби контратакувати", — розповів Черевий.

При цьому він зазначив, що противник не має успіху у штурмах позицій ЗСУ. Отримавши відсіч, він знову відходить назад.

"На східному напрямі є два найактивніші напрями. Це Бахмутський, де Сили оборони утримують ініціативу, проводять штурмові дії, видавлюють ворога. Ворог намагається контратакувати, посилено завдає артилерійських та авіаційних ударів. Однак успіх та ініціатива залишаються за українською стороною", — розповів Череватий. .

На Лімано-Куп'янському напрямі, зазначив він, ворог атакує позиції українських військ, також застосовуючи усі види поразки.

"У нашій операційній зоні за цю добу було завдано понад 1 150 артилерійських ударів різними типами мінометів, ствольної артилерії, реактивними системами залпового вогню. Відбулося 15 бойових зіткнень, в ході яких 121 окупант був знищений, 25".

Крім того, додав він, знищено було, в тому числі чотири ворожі танки, дві самохідні артилерійські установки, чотири бойові машини піхоти, два міномети і кілька безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки кілометрів території вдалося звільнити ЗСУ за минулий тиждень: відповідь Міноборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини