Головна Новини Суспільство Війна з Росією У чому Україна програє РФ: Time розповів, чому ситуація стає безвихідною
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому Україна програє РФ: Time розповів, чому ситуація стає безвихідною

Аналітики Time вважають, що Україна програє РФ енергетичну війну

26 березня 2024, 12:18
Поділіться публікацією:

Російські війська з 22 по 24 березня атакували українські електростанції та водоканали, залишивши без світла приблизно 1,2 мільйона українців. Хоча енергетична криза 2020-2022 років вже далеко позаду, ескалація атак на громадянську інфраструктуру з обох боків впливає на світові ринки та політику. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Time".

У чому Україна програє РФ: Time розповів, чому ситуація стає безвихідною

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що останні атаки були руйнівними. Щонайменше 190 ракет та 140 безпілотників завдали ударів по Україні за останній тиждень. Під удар потрапили приблизно 20 електростанцій та підстанцій, а також підземні сховища газу. Декілька електростанцій було зруйновано. Найгіршим наслідком є руйнація Дніпровської гідроелектростанції, найбільшої у країні.

"Ці атаки є відплатою за те, що Україна протягом останніх кількох місяців націлилася на російські нафтопереробні заводи, намагаючись зруйнувати лінії військового постачання Кремля, зменшити його доходи від продажу нафти", — йдеться у публікації.

Автори матеріалу зазначають, водночас із січня Київ відправив десятки дронів углиб російської території, націлившись на щонайменше 13 НПЗ. Ці удари вивели з ладу значну частину російських нафтопереробних потужностей, хоч і тимчасово. 18 НПЗ можуть опинитися під загрозою, якщо Україна продовжить свої удари. До того ж значна частина обладнання, яке використовується на цих заводах, знаходиться під санкціями Заходу, тому заміна є складною.

За словами журналістів, Україна опинилася у безвихідній ситуації. У той час, як повідомлення про тиск з боку Білого дому з вимогою припинити атакувати російські НПЗ були зустрінуті в Україні з люттю, Київ не може отримати від Конгресу США зброю та гроші. Вживаючи заходів, щоб знову повернути війну на свою користь, Україна ризикує відштовхнути від себе Білий дім.

"Майбутнє України може залежати від того, як президент Зеленський вирішить керувати цими суперечливими інтересами. Йти доведеться дуже тонким канатом", – йдеться у статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вплине теракт у Підмосков'ї на російсько-українську війну: які плани у Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини