Головна Новини Суспільство Війна з Росією У чому полягає нова тактика російського повітряного обстрілу – на що сподівається РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому полягає нова тактика російського повітряного обстрілу – на що сподівається РФ

"Шахедов" помітно побільшало, бо до травня атаки цими дронами не були такими масовими. Тепер вони стали масовими

6 червня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Після зимової кампанії російське військове командування змінило тактику населення ракетних та дронових ударів по Україні. Якщо у березні здавалося, що ворог взяв паузу в обстрілах, то вже з середини квітня стало зрозуміло, що ворог намагається нарощувати удари по Україні, скорочуючи перерви між атаками. Чому так відбувається? У чому полягає нова тактика російських повітряних обстрілів? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

У чому полягає нова тактика російського повітряного обстрілу – на що сподівається РФ

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Ворог веде у гру на виснаження

Військовий експерт Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу Еспресо розповів, що з 1 вересня минулого року до початку червня 2023 року в Україні країна-агресор випустила приблизно 1050 ракет різних типів і майже 1200 дронів.

"Якщо говорити про навантаження на українську ППО, то є точні цифри від Повітряних сил ЗСУ: за травень противник випустив по Україні 185 ракет, з яких знищено 154, і 381 дрон, з них ліквідовано 342. Тобто під 90% результат знищення дронів, по ракетах показник трохи менше", – зазначив експерт.

За його словами, якщо скласти ці числа з попередньою статистикою Повітряних сил, то з 1 вересня минулого року до початку червня 2023 року слід зазначити, що Україна була атакована тисячами ракет і дронів.

Валерій Рябих звернув увагу, що ворог намагається максимально навантажити українську ППО, сподіваючись, що якоїсь миті вона не витримає. Адже треба врахувати, що на збиття однієї ракети задіяно приблизно дві ракети ППО. Тому є велика надія на наших партнерів, які мають розуміти, яку гру веде Росія.

Росіяни постійно проводять дорозвідку, за рахунок цих рухів Shahed вони проводять, у тому числі розвідку розташування ППО

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв'ю "ТСН" розповів, що як такої нової тактики росіяни не мають, тому що вони її постійно змінюють.

"Якщо згадати, що вони робили, скажімо, восени та взимку минулого року, вони намагалися знищити нашу енергетичну інфраструктуру, завдавати ударів по можливостях України взагалі пережити зиму. Тобто це були такі геноцидні удари, які Україні на щастя вдалося пережити, хоча в нас на той час системи ППО та ПРО були набагато слабшими, ніж зараз", – зазначив експерт.
За його словами, потім Москва намагалася справді прорвати ППО та знищити логістику західних країн в Україні.

Наразі окупанти, за словами експерта, максимально намагаються вантажити українську ППО використанням "Кинджалів", причому спочатку одиничним, а потім масованим.

Самусь уточнив, що закривання неба – це все ж таки не два Patriot і не три, коли ми можемо створювати в тому числі радарну систему.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому з'явилися заяви РФ про контрнаступ ЗСУ – як варто реагувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини