Головна Новини Суспільство Війна з Росією У чому головна проблема контрнаступу ЗСУ – чи дочекаємось ми Taurus та ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому головна проблема контрнаступу ЗСУ – чи дочекаємось ми Taurus та ATACMS

Потенціал західного навчання та зброї не використовується на повну силу українськими військовими

18 серпня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:








Наближається до кінця літо, але українське командування запевняє, що Україна, як і раніше, продовжує свій контрнаступ, відкидаючи ворога з раніше зайнятих позицій. Водночас перші особи України продовжують просити західних партнерів надати більше далекобійних ракет, насамперед йдеться про ракети Taurus та ATACMS. Що думають на Заході про український контрнаступ? З чим пов'язана затримка з передачею Україні Taurus та ATACMS? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

У чому головна проблема контрнаступу ЗСУ – чи дочекаємось ми Taurus та ATACMS

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Росіяни знищуватимуть українські міста доти, доки вони не отримають те саме на своїй території

Політолог та публіцист Андрій Піонтковський в ефірі УНІАН висловив думку, що українцям не варто засмучуватися. Наближається момент, коли отримають і Taurus, і ATACMS. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що з постачанням Києва Taurus нібито питання вирішено, але від офіційного Берліна все немає і немає підтвердження рішення. Справа в тому, вважає політолог, що канцлер ФРН Шольц продовжує домовлятися з президентом США Байденом щодо передачі Taurus разом з ATACMS. Тобто вимагає від Білого дому також згоди на постачання ATACMS.

"Це та сама схема, яка була з танками: Байден за папірцем зачитував, що танки ми не готові передавати і німці поставили умову, якщо ми передаємо, то лише разом із вами. Мені здається, це буде позитивне рішення щодо ракет і це дуже хороша зброя", – висловився Піонтовський.

Він висловив переконання, що Taurus і ATACMS ЗСУ зможуть застосувати ще під час цього контрнаступу, який триває зараз.

Не варто повчати Україну в тому, що стосується її стратегії та тактики ведення війни

Щодо самого контрнаступу, то оцінки західних експертів різняться. Дехто вважає, що українці не змогли реалізувати все те, чого їх навчали на Заході. Інша частина експертів зазначає, що інструктори НАТО знають, як воювати в теорії, а в Україні точиться справжня війна, якої Європа давно не знала. Так, науковий співробітник Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланґе в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив, що неправильно повчати Україну в тому, що стосується її стратегії та тактики ведення війни. Адже жодна західна армія, у тому числі бундесвер, не має досвіду сучасної війни в умовах, подібних до тих, що існують на півдні України. тому говорити про те, що Україна не реалізувала якихось надій докорінно невірно.

"Україна бореться не так, як написано у підручниках бундесверу", – вважає Ланґе.

Єдине, що засмучує, наголошує експерт, це те, що українські війська не зуміли максимально використовувати потенціал західних озброєнь, які були поставлені Києву з початку повномасштабного вторгнення російських військ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україну вмовлятимуть розпочати переговори – що стане вирішальним чинником.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини