Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Черкаській області чиновники потрапили у корупційний скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

У Черкаській області чиновники потрапили у корупційний скандал

Чиновники Золотоніської РВА можуть бути причетними до корупційного скандалу

22 лютого 2023, 19:35
Поділіться публікацією:








Чиновники із Золотоніської РВА можуть бути причетними до декількох епізодів з розкраданням іноземної гуманітарної допомоги і благодійних коштів. Про це йдеться у розслідуванні УКРПРЕС-ІНФО, передає Depo.ua.

У Черкаській області чиновники потрапили у корупційний скандал

Розкрадання гуманітарної допомоги (фото з відкритих джерел)

Як зазначають журналісти, на початку війни бельгійський інвестор Том Ван Гої, який вже майже 15 років успішно господарює на українській землі, зібрав гуманітарну допомогу, яку мали розподілити чиновники Золотоніської РВА. Проте уже восени зібраний вантаж знайшли на складах одного з місцевих підприємств. Наразі порушене кримінальне провадження, а гаражі опломбовані.

Крім того, як вважають журналісти, до зникнення 0,5 млн благодійних коштів, які місцеві бізнесмени зібрали на заклик чиновників, а також двох автомобілів для ТРО, може бути причетне нинішнє керівництво РВА .

Нагадаємо, що "Коментарі"  писали про те, в яких областях найбільше випадків розкрадання гумдопомогиВ чотирьох областях найбільше випадків розкрадання гумдопомоги, яка надходить із-за кордону. Нацполіція відкрила 274 кримінальних проваджень за фактами шахрайства. Про підозру поліціянти повідомили 29 громадянам.

Левова частка відкритих проваджень в столиці та Львівській області. Харківська та Кіровоградська теж в "п'ятірці лідерів" за кількістю зареєстрованих випадків розкрадання. Серед предметів, які привласнюють люди, часто автівки, які мали б передавати ЗСУ, пальне, ліки, продукти харчування, засоби захисту — бронежилети. Крім того, за даними поліціянтів, в кількох справах організаторами шахрайських схем стали стали росіяни. Слідство у справах триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини