Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Буданова повідомили, на скільки великих атак у Росії вистачить ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

У Буданова повідомили, на скільки великих атак у Росії вистачить ракет

У ГУР Міноборони попереджають, у найближчі тижні можлива ще одна чи дві атаки

8 квітня 2024, 10:45 comments1596
Поділіться публікацією:

Російська загарбницька армія під час масованих ударів по енергетиці України використовувала ракети, виготовлені останнім часом. Найближчими тижнями можлива ще одна чи дві атаки. Як повідомляє портал "Коментарі", такий прогноз озвучив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк, повідомляє "Financial Times".

У Буданова повідомили, на скільки великих атак у Росії вистачить ракет

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

"Ми очікували на напад на початку зими, але тепер бачимо, що ракети, які вони використовували, щойно виготовлені", — сказав Андрій Черняк.

За його оцінками, у Росії достатньо ракет для ще однієї чи двох великих атак у найближчі тижні.

При цьому представник української розвідки зазначив, що Росія, як і раніше, використовує дрони у великих кількостях як більш дешевий спосіб вразити частини енергетичної системи, такі як трансформатори.

Зазначимо, Financial Times також повідомляє, що Росія почала використовувати нову тактику ракетних ударів по енергетичних об'єктах України. Росіяни використовують велику кількість високоточних ракет для удару по об'єкту в малозахищених регіонах України.

Під час масованих ракетних атак 22-29 березня росіяни сконцентрували удари по семи ТЕС та ще двох гідроелектростанціях. Усі ці об'єкти були у регіонах, де існує дефіцит систем протиповітряної оборони.

Як зазначає видання Financial Times, наслідки останніх масованих ракетних ударів для України гірші, ніж узимку 2022-2023 років. Деякі енергетичні об'єкти не можуть повністю відновити до наступного опалювального сезону.

Основна мета Росії — здійснювати постійні руйнування енергетичної інфраструктури, яку буде неможливо швидко відновити. Росіяни використовують таку ж кількість ракет, що й торік для ударів, проте наразі ракети спрямовані на 5-6 об'єктів в одному регіоні, що ускладнює роботу ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини