Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, з якою дилемою зіткнулася Росія після успішного контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, з якою дилемою зіткнулася Росія після успішного контрнаступу ЗСУ

Після успіхів ЗСУ на Харківському напрямку російська армія переходить від наступу до оборони

12 вересня 2022, 10:45 comments1033
Поділіться публікацією:

Росія опинилася у складній ситуації із плануванням подальших військових операцій в Україні. Це сталося після успішного контрнаступу української армії у Харківській області. Як передає "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Британії.

У британській розвідці розповіли, з якою дилемою зіткнулася Росія після успішного контрнаступу ЗСУ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці припускають, що, розуміючи наслідки стрімкого контрнаступу ЗСУ в Харківській області, Росія наказала своїм військам розпочати відступ. У результаті російські війська відступили на захід від річки Оскол.

У Міноборони Британії зазначають, що не менш складною є ситуація для росіян на південному напрямку. Там російські війська продовжують безуспішно перекидати живу силу та техніку через Дніпро у бік Херсона. Дальнобійна артилерія ЗСУ постійно руйнує всі переправи загарбників. Росія не має часу і можливості відремонтувати пошкоджені мости.                                                                                                                     

У розвідці зазначають, що після успішного контрнаступу Росії доводиться змінювати плани і переходити від наступу до оборони.

"Більшість сил в Україні, швидше за все, змушені віддавати пріоритет екстреним оборонним діям. І без того обмежена довіра розгорнутих військ до вищого військового керівництва Росії, ймовірно, ще більше погіршиться", — йдеться у зведенні.

У відомстві вважають, що швидкі українські успіхи мають значні наслідки для загального плану операцій Росії.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент Росії Путін дав завдання олігархам, готує "новий етап" війни на жовтень. Про це заявив відомий журналіст-розслідувач Грозєв .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини