Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, яка зброя РФ може створити великі проблеми для української ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, яка зброя РФ може створити великі проблеми для української ППО

Британська розвідка попередила про проблеми для ППО України через ракети "Циркон"

14 лютого 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Для запуску гіперзвукових ракет "Циркон" Росія може використати маневрений пусковий комплекс, що є проблемою для української ППО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, яка зброя РФ може створити великі проблеми для української ППО

Циркон може стати проблемою для української ППО

Британські фахівці зазначають, згідно з аналізом, проведеним Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, Росія вперше застосувала гіперзвукову ракету "Циркон" під час атаки на Україну 7 лютого. На відео уламків видно фрагменти двигуна та кермових механізмів зі специфічним маркуванням, яке, згідно з повідомленням, характерне для ракети 3М22 "Циркон".

Повідомляється, що "Циркон" здатний розвивати швидкість 9 махів і дальність ефективної стрільби до 1000 км. Спочатку він був розроблений для використання у ВМФ Росії.

За даними британської розвідки, у Чорному морі немає суден, які б могли нести ракети, що викликає питання про метод запуску.

"Ймовірно, для цієї мети було адаптовано російську наземну систему берегової оборони К-300. Якщо його використання підтвердиться, це стане серйозною проблемою для української ППО через його швидкість і маневреність", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії вважають, що Москва "зазнає нової чинної системи озброєння в умовах реального конфлікту, щоб забезпечити впевненість і продемонструвати можливості".

Читайте також на порталі "Коментарі" — через зниження підтримки з боку США, в Україні вже відчувається нестача ракет для систем ППО, а також дефіцит артилерійських снарядів. Президент США Джо Байден під час зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що якщо Конгрес не затвердить нову фінансову допомогу Україні, наслідки можуть бути жахливими. Заяви про те, що якщо дати Путіну перемогти в Україні, він піде далі, лунали цього тижня з Польщі, Данії, Німеччини. Про що говорять дії та заяви колективного Заходу останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини