Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, як окупанти намагаються заплутати українську ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, як окупанти намагаються заплутати українську ППО

Британська розвідка зазначає, що РФ має п'ять місць для запуску "шахедів", їх може стати більше

13 грудня 2023, 12:22
Поділіться публікацією:

Росія почала запускати свої безпілотники типу "Shahed" із нового пускового майданчика в районі Балаклави в окупованому Криму. Це робиться для того, щоб захистити свої сили та ускладнити збивання дронів української ППО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті розвідки Міноборони Британії.

У британській розвідці розповіли, як окупанти намагаються заплутати українську ППО

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

У британському відомстві зазначають, що окупанти, ймовірно, будуть використовувати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки дронів, щоб змусити Київ адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Британські фахівці звернули увагу, що 5 грудня російські офіційні особи заявили, що перехопили 41 атаку українських БПЛА на російську військову інфраструктуру в Криму, зокрема в районі мису Чауда, який РФ використовує з початку вересня 2023 року.

Зазначається, що Балаклава стала п'ятим підтвердженим місцем запуску РФ дронів проти України, поряд з мисом Чауда та з російськими містами Єйськ, Приморсько-Ахтарськ та Курськ.                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — на 22 місяці вторгнення в Україну росіяни активно ведуть наступальні дії по всьому фронту. Є дані, що до президентських виборів у РФ, намічених на 17 березня (фактично чергових виборів Путіна), Кремль наказав захопити як мінімум Авдіївку (Донецька область) і Куп'янськ (Харківщина). На міжнародному фронті ситуацію теж штормить через вибори, що вже пройшли і насуваються в країнах Заходу. Експерти оцінили ситуацію на цих полях битв спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини