Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, до чого готуються росіяни на Запорізькій АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, до чого готуються росіяни на Запорізькій АЕС

Росіяни готуються вести бої безпосередньо на території реакторної зони атомної електростанції

27 квітня 2023, 11:30 comments1067
Поділіться публікацією:

Російські загарбники обладнали вогневі позиції на дахах реакторних споруд Запорізької АЕС, що свідчить про їхню готовність вести бої на території станції у разі контрнаступу ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в новому звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли, до чого готуються росіяни на Запорізькій АЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Так, на супутникових знімках за березень видно, що російські війська обладнали укріплені вогневі позиції з мішків із піском на дахах кількох із шести реакторних будов АЕС.

Військові аналітики зазначають, що за рік із моменту захоплення станції це перше відоме свідчення наміру окупантів використати будівлі реакторів під час планування тактичної оборони.

"Росія, ймовірно, побудувала ці позиції, тому що її все більше турбують перспективи великого українського наступу. Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо довкола ЗАЕС будуть бойові дії", — йдеться у зведенні.

Водночас британські фахівці вважають, що "пряме катастрофічне пошкодження реакторів" малоймовірне, якщо бої за станцію обмежаться застосуванням піхотної зброї – споруди АЕС дуже міцні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що під час нещодавнього візиту на окуповану російськими військами Запорізьку АЕС став свідком військових приготувань. Який є вихід із ситуації? "Коментарі" із цим питанням звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому у США з'явився проект резолюції про перемогу України у війні – у чому важливість. Чому тепер, навіть якщо представник республіканців опиниться в Білому домі, він не зможе просувати мирні переговори з Путіним та його оточенням. Експерти поділилися своєю думкою в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини