Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чому втрата Лимана для Кремля – це трагедія
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чому втрата Лимана для Кремля – це трагедія

Втрата міста стала черговою політичною невдачею для російського керівництва

2 жовтня 2022, 11:10 comments1074
Поділіться публікацією:

Лиман – це важливий населений пункт на фронті. Його контроль дозволяє використовувати ключовий автомобільний переїзд через Сіверський Донець, за яким окупанти намагаються збудувати нову лінію оборони. Втрата міста також завдала політичного удару: чиновники стали сильніше критикувати військове керівництво. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли, чому втрата Лимана для Кремля – це трагедія

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"1 жовтня 2022 року російські сили в місті Лиман Донецької області відступили перед українським наступом. Лиман, ймовірно, захищали недоукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів Росії, а також контингенти добровільно мобілізованих резервістів. Сили, ймовірно, зазнали тяжких втрат при відході по єдиній дорозі з міста, що все ще залишалася в руках росіян", — повідомили у британській розвідці.

У звіті наголосили, що Ліман має значення в оперативному відношенні, оскільки дає контроль над ключовим автомобільним переїздом через Сіверський Донець. Росіяни намагаються закріпитися за річкою та побудувати нову лінію оборони. А ЗСУ тепер зможуть перекидати техніку та ресурси на правий берег.

"Відхід Росії з Лимана також є значною політичною невдачею, оскільки він розташований в межах Донецької області, регіону, який Росія нібито прагнула "звільнити" і намагалася незаконно анексувати. Виведення військ привело до нової хвилі публічної критики військового керівництва Росії з боку високопосадовців". , — Додали експерти.

У британській розвідці вважають, що ця тенденція наростатиме. ВСУ продовжать звільняти тимчасово окуповані території, а командування армії дедалі більше люто звинувачуватимуть у поразках.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, заради чого Путін готовий втратити Луганщину в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — шабаш, який в останній день вересня влаштували в Москві , залишається топ-темою тижня, що минає. Спершу відбулося путінське звернення щодо анексії тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей, потім мітинг із цього приводу на Червоній площі. Що можна сказати про те, свідками чого ми стали, про те, як поводився Путін? Про що це все говорить? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

0000

2 жовтня 2022, 11:16

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo

Ігор

2 жовтня 2022, 10:59

Ти диви, як гарно, так звана, Британська розвідка стала пояснювати успіх за успіхом. А от у Бо_збрехав відосикове надхнення тільки на фоні вбитих. З вироком для України зрозуміло. Тут варто дуже серйозно ставитись Молдові. Готуватись захищати країну і Придністров'я. З нашими корумпованими брехунами це буде дуже швидко. Саме мобілізовані в окупованих територіях українці, будуть у перших рядах.


Новини