Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чому Кремль боїться відправляти москвичів на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чому Кремль боїться відправляти москвичів на війну

Зокрема, одна з будівельних компаній отримала завдання до кінця серпня забезпечити 30 "волонтерів" для відправки на війну

11 липня 2023, 09:27
Поділіться публікацією:

У Москві почали вимагати від будівельних компаній надавати "добровольців" для участі у війні проти України, загрожуючи розірванням контрактів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли, чому Кремль боїться відправляти москвичів на війну

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Міністерство оборони Великобританії зазначає, що міська влада Москви швидше за все погрожує будівельним фірмам розірванням контрактів, якщо вони не виконають квот і не знайдуть серед працівників "добровольців" для участі у війні проти України, розповідає розвідка. Одній компанії нібито виставили зобов'язання знайти 30 охочих до кінця серпня.

Такі заходи, ймовірно, насамперед торкнуться представників національних меншин із найбідніших регіонів Росії, оскільки їх багато серед тих, хто працює на будівництві у столиці.

Розвідка вважає, що ці заходи, швидше за все, здійснюються за мовчазною згодою мера Москви, який і раніше намагався мінімізувати вплив війни на більш заможних москвичів, але при цьому демонструвати підтримку війни.

У попередньому огляді зазначалося, що медична система Росії, найімовірніше, виявилася неготовою до напливу поранених із фронту. Середні втрати РФ за місяці повномасштабної війни проти України оцінюють приблизно 400 військових на день.

Російська влада кидає на війну проти України не лише ув'язнених, а й наркоманів та хворих на гепатит. На одному з полігонів в Алтайському краї нарахували понад 300 таких "новобранців".

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: в ISW розповіли, скільки території вдалося звільнити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини