Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чого вдалося досягти російській армії за останні 3 місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чого вдалося досягти російській армії за останні 3 місяці

Російська армія вже три місяці не може перейти у наступ

14 жовтня 2022, 10:39 comments1867
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не припиняють спроб наступати у бік Бахмута, але, починаючи з липня все, що вдалося росіянам – це окупувати лише два населені пункти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, чого вдалося досягти російській армії за останні 3 місяці

Російська армія захопила два села на Донбасі. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначили, що за останні три дні російські сили провели тактичний наступ у напрямку Бахмута Донецької області. Частини 2-го армійського корпусу та проросійських сил Луганської області, ймовірно, зайшли до населених пунктів Дослідне та Івангород на південь від міста.

"Інших населених пунктів, захоплених регулярними російськими чи сепаратистськими силами з початку липня, було небагато, якщо вони взагалі були", — йдеться у повідомленні.

Тим не менш, сили, очолювані приватною військовою компанією "Група Вагнера", досягли деяких локальних успіхів на Донбасі: "Вагнер", ймовірно, як і раніше бере активну участь у бойових діях у Бахмуті, зазначається у зведенні.

За даними британської розвідки, Росія, ймовірно, розглядає захоплення Бахмута як підготовку до наступу на Краматорсько-Слов'янський міський район, який є найбільшим у Донецькій області під контролем України.

"Росія продовжує проводити наступальні операції в центральному Донбасі і дуже повільно просувається вперед. Однак її загальний оперативний задум підривається українським тиском на його північний та південний фланги, а також гострою нестачею боєприпасів та живої сили", — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, ЗСУ продовжують успішний напрямок на південному фронті. Окупаційна адміністрація вивозить цивільних із Херсона, побоюючись взяття міста.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США пояснили, навіщо Путін активізував ракетні обстріли України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини