Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чи вдасться Кремлю створити дві нові армії вже цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чи вдасться Кремлю створити дві нові армії вже цього року

У росіян можуть виникнути проблеми з технікою та інфраструктурою

25 березня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Плани Москви створити вже цього року дві нові армії зіштовхнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою. Хоча солдатів буде достатньо. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, чи вдасться Кремлю створити дві нові армії вже цього року

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив 20 березня, що у 2024 році Росія створить дві нові армії. Повідомляється, що вони будуть сформовані з 14 дивізій та 16 бригад. Точний тип, розташування та склад цих підрозділів не були вказані, хоча найімовірніше поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських та логістичних підрозділів.

"Цілком можливо, що ці нові формування пов'язані з попередніми оголошеннями про нові підрозділи та заплановане збільшення кількості бригад у дивізіях", — йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, цілком імовірно, що ці підрозділи зможуть бути достатньо укомплектовані з огляду на успішні зусилля Росії щодо набору людей.

"Однак, враховуючи обмеженість підготовки в Росії, широке використання застарілого обладнання та проблеми з інфраструктурою, цілком імовірно, що ці підрозділи зіткнуться з аналогічними проблемами ресурсів", — зазначають у Міноборони Британії.

Варто зазначити, 20 березня Сергій Шойгу заявив, що за наказом Володимира Путіна в Росії сформують нові підрозділи – дніпровську річкову флотилію, армійський корпус, мотострілецьку дивізію та бригаду річкових катерів флотилії.

Також Шойгу повідомив, що до кінця 2024 року в Росії з'являться дві загальновійськові армії та 30 з'єднань, у тому числі 14 дивізій та 16 бригад.

Читайте також на порталі "Коментарі" — так таки війна: чи справді Росія готова підвищувати ставки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини