Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, через що наступ росіян на Бахмут слабшає
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, через що наступ росіян на Бахмут слабшає

Бої навколо центру Бахмута продовжуються

22 березня 2023, 10:30 comments1411
Поділіться публікацією:

Небезпека, що місто-фортеця Бахмут Донецької області буде взято росіянам в оточення з півночі та півдня нікуди не зникла. Проте тиск російських військ за останні тижні суттєво послабшав. Головна причина цього — контратаки української армії, що почастішали. Захисники України не лише обороняються, а й сильніше відповідають у відповідь. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, через що наступ росіян на Бахмут слабшає

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики вважають, що за останній тиждень Україні вдалося провести досить ефективно контратаку на захід від Бахмута. Головна її мета – послабити тиск на маршрут постачання трасою H32, що знаходиться під загрозою постійних обстрілів.

При цьому британські розвідники підтверджують, що бої за центральну частину міста не припиняються.

У британській розвідці вважають, що росіяни втратили імпульс наступу через те, що російське командування вважало пріоритетним перекинути основні сили на інші ділянки.

"Проте існує реальна ймовірність того, що наступ російських військ на місто втрачає колишню обмежену динаміку, частково через те, що деякі підрозділи Міноборони Росії були перекинуті в інші сектори", — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що внаслідок нічних вибухів у Джанкої (тимчасово окупований Крим) було знищено залізничний потяг із крилатими ракетами "Калібр". Про що говорить дана інформація (за деякими даними, у хід пішли безпілотники)? Чи випадково цей удар збігся з російсько-китайськими переговорами у Москві? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини