Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці пояснили, чому росіяни взяли паузу в ракетних ударах по містах України
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці пояснили, чому росіяни взяли паузу в ракетних ударах по містах України

Російська армія накопичує ракети для ударів проти критично важливої інфраструктури України

13 жовтня 2023, 10:05 comments1264
Поділіться публікацією:

Російські війська не відмовилися від ідеї завдання масованих ударів по українських містах, росіяни просто чекають на холоди і накопичують запаси ракет, щоб знову розпочати удари, але вже з прицілом по об'єктах критичної інфраструктури України. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

У британській розвідці пояснили, чому росіяни взяли паузу в ракетних ударах по містах України

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначають, що літаки дальньої авіації ВПС Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня, протягом 21 дня.

За інформацією британських фахівців, такі паузи є чимось незвичайним: остання подібна перерва в ударах відбулася в період з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У цьому випадку цілком імовірно, що Росія майже вичерпала свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів AS-23 після зимової кампанії проти критично важливої інфраструктури України.

Цього разу, припускають у британській розвідці, швидше за все росіяни намагаються наростити запаси ракет AS-23, а також збільшують запаси інших видів ракет, очікуючи на зниження температури, після чого удари по території України можуть відновитися.

У звіті також йдеться, що останнім часом окупанти зробили ставку на використання безпілотників та на удари по об'єктах, пов'язаних із зерном, на півдні України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у разі ракетних та дронових ударів РФ по об'єктах енергосистеми України в осінньо-зимовий період у 2023-24 роках – відключення світла ймовірне, але вони не будуть тривалими. Енергосистема адаптувалася до нових реалій та має вистояти, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Чи згодні з таким твердженням? З чим Україна підходить до нового опалювального сезону? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини