Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці попередили про ще більше затоплення півдня України
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці попередили про ще більше затоплення півдня України

У той же час малоймовірно, що з'являться негайні додаткові проблеми безпеки для Запорізької атомної електростанції, вважають британські експерти

7 червня 2023, 10:12 comments1746
Поділіться публікацією:

Руйнування Каховської ГЕС після підриву російськими військами може призвести до ще більшого затоплення. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці попередили про ще більше затоплення півдня України

Підтоплення Херсона Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці наголошують, що контрольована російськими військами Каховська ГЕС була частково зруйнована перед третьою годиною ночі 6 червня. До 12:00 вся східна частина греблі та велика частина гідро- та комунальної інфраструктури були обрушені.

Британські аналітики звернули увагу на те, що рівень води в Каховському резервуарі був на рекордно високому рівні ще до руйнування, що призводить до того, що особливо великий об'єм води ринув на райони вниз за течією Дніпра.

"Вкрай малоймовірно, що Запорізька атомна електростанція, яка розташована за 120 км від греблі, негайно зіткнеться з додатковими проблемами в галузі безпеки внаслідок падіння рівня води в резервуарі", — йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії прогнозують, що конструкція греблі протягом наступних кількох днів може ще більше зруйнуватись. Отже, ще більші обсяги води ринуть на території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підрив російськими окупантами Каховської ГЕС на лівобережній Херсонщині залишається темою дня, що найбільш обговорюється. Вже йде термінова евакуація, ситуація точно вплине на роботу Запорізької АЕС, а анексований Крим знову почне відчувати гостру нестачу води. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак назвав те, що сталося екоцидом та черговим військовим злочином росіян, а глава держави Володимир Зеленський терміново провів Раду нацбезпеки та оборони. Експерти продовжують аналізувати подію для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини