Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали причину високої смертності російських солдатів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали причину високої смертності російських солдатів в Україні

Дуже багато росіян на війні гине через погане та несвоєчасне надання медичної допомоги

10 липня 2023, 10:04 comments6347
Поділіться публікацією:

Великий відсоток смертності серед російських військових пояснюється тим, що росіянам, які отримали поранення, не надають своєчасно медичну допомогу або надають медичну допомогу надто низького рівня. У результаті 50% смертей російських солдатів, які отримали поранення, можна було б уникнути. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці назвали причину високої смертності російських солдатів в Україні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається у зведенні, у Росії виникла криза військового медичного забезпечення, оскільки, як у середньому, протягом 17 місяців щодня уражалися близько 400 осіб.

За даними британської розвідки, приплив військових, ймовірно, підірвав нормальне надання деяких російських цивільних медичних послуг, особливо у прикордонних районах поблизу України. Цілком імовірно, що багато спеціалізованих військових шпиталів зарезервовані для поранених офіцерів.

За твердженням начальника навчального відділу бойової медицини роти Калашнікова, цілком імовірно, що до 50% смертей під час бойових дій у Росії можна було б запобігти за допомогою належної першої допомоги.

"Дуже повільна евакуація поранених у поєднанні з неналежним використанням грубого російського бойового джгута є основною причиною смертельних випадків і ампутацій, яких можна було запобігти", — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у суботу, 8 липня, виповнилося рівно 500 днів з початку широкомасштабного російського вторгнення. Українські війська продовжують контрнаступальні операції і ряді напрямів (наприклад, у районі Бахмута) досягли тактично значних успіхів. При цьому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов попереджає, що контрнаступ точно буде успішним, але пізніше. Експерти оцінили для видання "Коментарі" ситуацію на полях битв, а також зробили спільні висновки щодо російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини