Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали одне з найефективніших озброєнь, яке РФ використовує в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали одне з найефективніших озброєнь, яке РФ використовує в Україні

За інформацією британської розвідки, Росія атакує "Ланцетами" пріоритетні цілі в Україні

1 листопада 2023, 13:18 comments1256
Поділіться публікацією:

Російські безпілотники "Ланцет", найімовірніше, є одними з найефективніших нових озброєнь, які країна-агресор використовувала в Україні за останній рік. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті розвідки Міністерства оборони Британії в соцмережі Х.

У британській розвідці назвали одне з найефективніших озброєнь, яке РФ використовує в Україні

Безпілотники "Ланцет". Фото з відкритих джерел

Як зазначають у відомстві, такі безпілотники призначені для пілотування над територією супротивника, знаходження у повітрі в районі мети в режимі очікування та атаки.

Відомо, що "Ланцети" виробляє російська авіабудівна компанія Zala Aero Group. Вона також випускає безпілотники "Орлан-10", які Росія часто використовує разом із "Ланцетом" для виявлення цілей.

"Таким чином Росія використовує "Ланцети" для атак на пріоритетні цілі, і вони стають дедалі помітнішими у ключовій контрбатарейній боротьбі, завдаючи ударів по українській артилерії", — інформують у зведенні.

Незважаючи на це, у британській розвідці підкреслили, що Україна також досягла успіху з баронами.

Відомство зазначило, що зазвичай Росія використовувала малі БПЛА переважно для розвідки. Втім завдяки своїм ударним можливостям "Ланцет" став кроком уперед у тому, як Росія використовує цю категорію озброєнь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершився складний для України жовтень, під час якого російські окупаційні війська посилили тиск на низці ділянок фронту, а міжнародна допомога нашій країні, на жаль, забуксувала. Експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували жовтневий етап російсько-української війни та зробили обережні прогнози на листопад.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 листопада 2023, 13:51

Зе і його Притон найбільш ефективний підрозділ, який використовується проти України.


Новини