Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали єдину мету ударів Росії по енергетичних об'єктах України
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали єдину мету ударів Росії по енергетичних об'єктах України

Планові та аварійні відключення електроенергії стали звичним явищем у деяких регіонах України, особливо у Києві

11 листопада 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Росія хоче створити максимальну кількість проблем для українців цієї зими. Саме для цього російські війська завдають прицільних ударів по енергетичній сфері країни. Розрахунок на те, щоб вплинути на моральний стан населення, атакуючи енергомережі. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці назвали єдину мету ударів Росії по енергетичних об'єктах України

Удари по енергетиці мають непропорційний вплив на громадянське населення. Фото: УНІАН

Британські аналітики звертають увагу, що, починаючи з 10 жовтня, Росія хвилями атакує об'єкти електроенергетичної інфраструктури. Востаннє Росія масово провела атаки 31 жовтня. Тоді вперше за час цієї повномасштабної війни російські війська завдали ударів по об'єктах гребель гідроелектростанцій.  

Незважаючи на те, що більшість ракет і ударних дронів українським військам вдалося збити, все ж таки частина електропередавальних станцій та електростанцій дуже постраждали.

У Міноборони Британії прогнозують, що деградація електромереж, що триває, через рашистські удари майже напевно матиме наслідки для взаємопов'язаних систем водопостачання та опалення, які українці відчують узимку.

На думку аналітиків британської розвідки, постійні удари по енергетиці України мають створити для мирних громадян України проблеми з використанням електрики морально натиснути на українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Херсон стане не останньою великою перемогою у війні: у Інституті вивчення війни заінтригували заявою.

Також видання "Коментарі" повідомляло — експерти ISW оцінили ймовірність масованих ударів РФ: чому повторення жовтневих ударів не буде.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини