Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії заінтригували заявою про кульмінаційну битву ЗСУ восени
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії заінтригували заявою про кульмінаційну битву ЗСУ восени

Екс-глава Генштабу Британії Марк Карлтон-Сміт очікує поступового прогресу операції ЗСУ

11 липня 2023, 09:00 comments3213
Поділіться публікацією:

Контрнаступ української армії, який триває у ці дні, "дуже обдуманий і точний". Те, що зараз відбувається на полі бою — це те, що могли спланувати і реалізувати тільки професіонали. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "LIGA.net" зробив екс-глава Генштабу Великобританії Марк Карлтон-Сміт.

У Британії заінтригували заявою про кульмінаційну битву ЗСУ восени

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Колишній глава Генштабу Великобританії зазначив, що наступ української армії відбувається з максимальною обережністю, виходячи з того, щоб максимально зберегти життя українським військовим і виходячи з того, які реальні можливості є у ЗСУ.

"Ви не бажаєте атакувати російську оборону в місцях, де вона найбільш захищена. Але намагаєтеся визначити та виявити російські слабкості, які ви могли б набагато успішніше використати. І це не може відбуватися швидко", — заявив Карлтон-Сміт.

Військовий прогнозує, що прогрес ЗСУ, звичайно ж, буде, але частинами. Ця цілеспрямована робота не дасть результат не надто скоро. Для досягнення цілей ще знадобиться якийсь час. Можливо, результату не буде навіть цього літа, але це точно створить дуже хороші передумови для важливої битви восени. Те, що відбувається зараз, уточнив Карлтон-Сміт, це називається роботою ЗСУ щодо створення умов для залучення стратегічних резервів.

"Я не здивуюсь, якщо генерал Залужний ще не визначився з тим, коли настане оптимальний момент за часом і місцем для розгортання таких сил та засобів", — резюмував Карлтон-Сміт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини