Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії видали насторожуючий прогноз для України: на що чекати найближчі 2-3 місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії видали насторожуючий прогноз для України: на що чекати найближчі 2-3 місяці

Головнокомандувач ЗС Британії заявив, що ВСУ не матиме ініціативи на фронті кілька місяців

28 лютого 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил Великобританії адмірал Тоні Радакін вважає, що українська армія зазнаватиме дефіциту боєприпасів і перебуватиме в невигідному становищі ще як мінімум кілька місяців. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

У Британії видали насторожуючий прогноз для України: на що чекати найближчі 2-3 місяці

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на думку адмірала, зазначає, що зараз Україна зіткнулася зі складною ситуацією, оскільки "її армія бореться з боєприпасами та запасами". Проблеми викликані тим, що військова допомога з боку США припинена республіканцями в Конгресі, а Європа поки що не може заповнити цей дефіцит.

"Я думаю, що це скрутне становище, яке, ймовірно, триватиме принаймні наступні кілька місяців", — сказав Радакін.

На його думку, українські війська навряд чи зможуть розпочати новий контрнаступ до кінця літа, а швидше за все це відбудеться вже наступного року. При цьому Росія на тактичному рівні набуває відносно невеликих територій, зокрема Авдіївки. Крім того, напружені бої зараз йдуть під Часовим Яром, куди ЗСУ відійшли після виходу з Бахмута.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла третього року широкомасштабної війни з Росією зі змішаними почуттями. З одного боку – ми вистояли і продовжуємо боротися. З іншого боку, допомога з боку США забуксувала, через що ми йдемо в оборону. На цьому фоні активізувалася Європа, яка розуміє, що поразка України означатиме швидке вторгнення Росії до однієї з країн ЄС. І навіть раніше обережний президент Франції Еммануель Макрон не відкидає відправлення західних військ нам на допомогу, акцентуючи, що РФ зайняла агресивну позицію не лише проти України, а й "проти нас загалом". Експерти підбили для порталу "Коментарі" підсумки двох років "великої війни", а також поділилися очікуваннями від майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини