Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії оцінили здатність російського війська витримати ще один наступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії оцінили здатність російського війська витримати ще один наступ ЗСУ

Будь-яка суттєва втрата території у Луганську однозначно підірве стратегію Росії, йдеться у звіті британської розвідки.

17 вересня 2022, 09:28
Поділіться публікацією:

Українські захисники не зупинилися і продовжують наступальну операцію на північному сході країни. При цьому росіяни стали у глуху оборону між річкою Оскол та містом Сватове. Наразі важко сказати, чи вистачить у загарбників сил і ресурсів, щоб утримати раніше зайняті позиції встояти перед тиском ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Мініоборони Великобританії у Twitter.

У Британії оцінили здатність російського війська витримати ще один наступ ЗСУ

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

У звіті йдеться, що Москвою поставлене завдання тримати оборону в цій зоні, оскільки через неї проходить один із небагатьох ключових маршрутів постачання, які країна-агресор все ще контролює з Білгородської області Росії.

У британській розвідці також наголошують, що зараз лінія оборони Росії проходить фактично на кордоні з Луганською областю. І, якщо росіяни не встоять, то Україна може завадити путінському режиму у досягненні однієї із заявлених раніше цілей так званої спецоперації в Україні – захоплення всієї Луганської області. Кожен втрачений російським військам населений пункт Луганщини підірве основну стратегію Росії. 

За інформацією Міноборони Британії, російська армія, швидше за все, спробує вести запеклу оборону у цьому районі. При цьому не ясно, чи є у російських передових сил достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб встояти ще перед одним масованим контрнаступом ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "бавовни" у Херсоні та Луганську: що це було – хтось із колаборантів наступний. Експерти детально розібрали ситуацію і те, що сталося в тимчасово окупованих містах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини