Головна Новини Суспільство Війна з Росією У боях за Україну загинув відомий артист і художник
commentss НОВИНИ Всі новини

У боях за Україну загинув відомий артист і художник

Український митець та воїн Артур Сніткус загинув 7 червня на Донеччині у віці 36 років

11 червня 2024, 15:31
Поділіться публікацією:

Відомий артист і один із видатних представників українського квір-андеграунду, 36-річний Артур Сніткус, загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. Про це сумну новину оголосив мер Тернополя Сергій Надал.

У боях за Україну загинув відомий артист і художник

На фронті загинув квір-артист Артур Сніткус

"Герой віддав своє життя 7 червня під час виконання бойового завдання у Донецькій області. Співчуваємо всім рідним та близьким захисника", — написав Надал," — написав Надал у своєму повідомленні.

Артур Сніткус народився 13 травня 1988 року в Тернополі. Він був не тільки талановитим артистом, але й художником, стилістом і важливою частиною українського квір-андеграунду. 

"Пам’ятаю, як він мене одразу вразив своїм неперевершеним почуттям гумору, відкритістю та артистизмом. Поруч з ним завжди було тепло і затишно. Людина непересічної долі, яскравий, харизматичний, талановитий, провокуючий, справжній артист з усіма притаманними для такої людини перевагами і недоліками", — згадує Артура український художник Олександр Курмаз.

Координаторка культурних проєктів Наталія Мартиненко також поділилася своїми спогадами:

 "Ти наш душевний легендарний янгол. Ікона українського квір-підпілля. Твій прекрасний голос завжди був сповнений енергії та сил, які ми завжди зберігаємо в наших серцях у пам’яті про тебе", — написала координаторка культурних проєктів Наталія Мартиненко.

Раніше "Коментарі" писали, що на фронті загинув лідер руху ОУН Микола Коханівський. Про це повідомляють у соцмережах. Наприклад, Роксолана Хмара, дружина Степана Хмари повідомляє, що він загинув в окопі на передовій на Харківському напрямку, біля Вовчанська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини