Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Білому домі вперше прокоментували контрнаступ України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі вперше прокоментували контрнаступ України

Джон Кірбі заявив, що бойові дії в Україні продовжуються, але Білий дім поки що від оцінок утримається

13 червня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що "очевидно, що Україна розпочала контрнаступальні операції", але поки що відмовилися дати їм оцінку. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Білому домі вперше прокоментували контрнаступ України

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

"Очевидно, що бої під час наступальних операцій відбуваються, тут жодних сумнівів немає. Але оцінювати їх має президент Зеленський, а не ми. І також, безумовно, справа Збройних сил України говорити про втрати та досягнення за окремий день", – заявив Джон Кірбі.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому додав, що США зосередяться на тому, щоб "Україна могла досягти успіху на полі бою".

Зокрема, він не став заперечувати, що США вже готують нову військову допомогу для України.

"Я думаю, що дуже скоро ви побачите ще кілька додаткових пакетів допомоги від Сполучених Штатів", — зазначив Кірбі.

Зазначимо, ЗСУ продовжують видавлювати окупаційні війська у Запорізькій області. Є успіхи і на Донецькому напрямку. При цьому російська пропаганда, частиною якої є і Міноборони, видає традиційні заяви у стилі "все за планом, українці зазнають значних втрат, Росія переможе всіх". Що можна сказати про те, що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни, включаючи інформаційний? Портал "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни Заходу активізують постачання військової допомоги Україні, щоб допомогти контрнаступу ЗСУ. Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, виступаючи на прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Польщі Анджеєм Дудою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини