Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Білому домі відповіли, чи отримала Україна F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відповіли, чи отримала Україна F-16

У Байдена зазначили, що, як і планувалося, західні винищувачі будуть введені в Україну в експлуатацію до кінця літа

1 серпня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Низка західних ЗМІ заявила, що Україна вже отримала шість бортів винищувачів F-16 від Нідерландів. У той же час, Сполучені Штати Америки поки не підтверджують і не спростовують передачу перших винищувачів F-16. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Білому домі відповіли, чи отримала Україна F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чи є правдою чутки про передачу Україні першої партії винищувачів F-16, чиновник відповів, що на цю тему потрібно журналістам поговорити з українцями. Американська сторона не говоритиме про можливості озброєння.

Джон Кірбі також нагадав, що процес передачі Україні західних винищувачів просувається, як було домовлено на саміті НАТО у Вашингтоні.

"Ми заявили, що їх буде введено в експлуатацію до кінця літа. У нас немає причин сумніватися в цьому", — додав координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому.

Зазначимо, 31 липня агентство Bloomberg повідомило, що певна кількість F-16 вже прибула до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — The Times назвала від когось і скільки винищувачів F-16 вже отримала Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що українська сторона офіційно не підтверджує та не спростовує інформацію про нібито прибуття до країни першої партії західних винищувачів F-16, про що раніше писало видання Bloomberg.

Телеведучі попросили Михайла Подоляка прокоментувати вчорашню публікацію американського ЗМІ, він висловився про доцільність "туману війни" у цьому контексті.

"Я бачу, що це відображається як інформаційні спекуляції. Хотілося б, щоб цих спекуляцій було менше. Все ж таки треба звертати увагу на офіційні коментарі", — зазначив Михайло Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини