Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану"

Джон Кірбі заявив, що китайський "мирний план" схвалює окупацію Росією українських територій

17 березня 2023, 07:50 comments2725
Поділіться публікацією:

Китайський мирний план щодо врегулювання військового конфлікту в Україні вигідний Росії, тому що Пекін дає згоду на те, щоб Кремль не виводив свої війська з території України, а захоплені території залишилися у складі РФ. Як передає видання "Коментарі", про це заявив координатор Ради нацбезпеки Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

У Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану"

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Представник Білого дому наголосив, що припинення вогню прямо зараз фактично ратифікує окупацію українських територій російськими військовими.

"По суті, це визнало б досягнення росії у всіх її спробах захопити силою територію сусідньої країни. Крім того, це дозволило б російським військам продовжувати окупацію території суверенної України. Тому припинення вогню прямо зараз, на нашу думку, означало б чергове порушення Статуту ООН", – зазначив Кірбі.

Він наголосив, що Росія змогла б використати цю паузу, щоб посилити свої військові позиції, відновити сили та підготуватися до нового наступу.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія втратить вплив у країнах ОДКБ: в Інституті вивчення війни (ISW) назвали головну причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вперше від початку повномасштабної війни РФ проти України лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін планує поговорити з українським президентом Володимиром Зеленським. Щоправда – у віртуальному форматі та після свого очного візиту до Москви, а можливо і не лише туди. Які очікування від майбутніх переговорів? Кого і яких поступок можуть у результаті (якщо можуть) підштовхнути? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вв

17 березня 2023, 11:35

А хто у китаю питає?


Новини