Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Берліні під час пресконференції Забужко ввімкнула сигнал повітряної тривоги. Що з того вийшло
commentss НОВИНИ Всі новини

У Берліні під час пресконференції Забужко ввімкнула сигнал повітряної тривоги. Що з того вийшло

У день відкриття 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю під час пресконференції членів міжнародного журі письменниця Оксани Забужко ввімкнула сигнал повітряної тривоги, пише DW. За її словами, у залі був ступор

28 лютого 2024, 16:52
Поділіться публікацією:

Як повідомила Оксана Забужко, вона спланувала, щоби під час розмови із журналістами пролунали звуки повітряної тривоги, які в Україні чують щодня.

У Берліні під час пресконференції Забужко ввімкнула сигнал повітряної тривоги. Що з того вийшло

Оксана Забужко

Письменниця говорить, що реакцією присутніх залишилась задоволена. За її словами, вона помітила перелякані обличчя, сигнал тривоги всі добре розпізнали.

"Подумала, ага, ну прекрасно, значить спрацювало. Бувають ситуації, коли треба переконувати не словом, а художнім образом",
— сказала Забужко.

Нагадаємо, за два роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну сигнали тривоги в Україні лунали 34 008 разів. За даними статистики, найчастіше тривоги тривали від 30 хв до години. Найчастіше їх оголошували у четвер, найрідше – у неділю.

Окрім того, відомо, що найдовше повітряна тривога була оголошена у Луганській області. Вперше сирена лунала три дні та 15 годин, а другий сигнал про загрозу лунає й досі — вже понад 690 діб великої війни.

На другому місці — Автономна Республіка Крим. Там повітряна тривога сумарно лунала понад 440 днів.

Третє місце у списку найдовших тривог посідає Донецька область — тут сирени лунали 3908 разів. Загальна тривалість тривоги за два роки — 161 день 15 годин.

Також часто тривоги оголошували у Запорізькій області – 3518 разів та Харківській області – 3556 разів. Найменше звуків сирен чули у Чернівецькій області. Там за два роки повномасштабного вторгнення тривогу оголошували 461 раз та на Закарпатті, там звуки тривоги чули 419 разів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому останнім часом українці частіше чули звуки повітряної тривоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини