Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Берліні на акції протесту людям заборонили говорити українською
commentss НОВИНИ Всі новини

У Берліні на акції протесту людям заборонили говорити українською

Поліція Берліна обмежила використання української мови на протесті проти удару по "Охматдиту"

9 липня 2024, 11:19
Поділіться публікацією:

Увечері 8 липня перед посольством Росії у центрі Берліна зібралося близько 900 людей. Люди протестували проти ракетних ударів по Україні, у тому числі по лікарні "Охматдит" у Києві. Але увагу привернув не лише сам мітинг, а й рішення поліції: говорити українською на акції заборонили, дозволили лише німецьку та англійську мови. Про це повідомив BILD.

У Берліні на акції протесту людям заборонили говорити українською

У Берліні на акції протесту заборонили говорити українською

На мітинг люди принесли квіти та плакати, висловлюючи свою підтримку Україні. Організатором виступу став рух українців у Німеччині "Віче". При цьому в Німеччині немає закону, який забороняв би використовувати українську мову публічно, але поліція наполягла іншими мовами.

У Берліні на акції протесту людям заборонили говорити українською - фото 2

Представники "Віче" заявили, що поліція просила їх знайти перекладача, але формальної заборони українською мовою не було. Вони стверджують, що багато учасників погано говорять німецькою, і для них рідна мова — важлива частина їхньої ідентичності.

"Це не правда. Нас просили про це, але жодної підсумкової домовленості не було. Багато українців ще не дуже добре розмовляють німецькою. Мова – це частина нашої ідентичності. І як на зло саме перед посольством РФ багато хто з нас був засуджений до мовчання”, — заявив BILD представник Vitsche.

Раніше "Коментарі" писали, що німецький дизайнер Френк Уайлд також закликав своїх німецьких передплатників організувати протести біля російського посольства в Берліні, щоб "підтримати український народ і нагадати світу про необхідність постачання озброєнь".

Читайте також на порталі "Коментарі" — 8 липня російська ракета вдарила по лікарні "Охматдит". За інформацією міністерства охорони здоров'я, повну руйнацію отримав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) ПДВ "Охматдит". та інші приміщення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини