Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена відреагували на зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна

У Білому домі заявили, що "дуже уважно" спостерігають за зустріччю Сі Цзіньпіна та Путіна

20 березня 2023, 16:50 comments1662
Поділіться публікацією:

В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що "дуже уважно" стежать за візитом глави Китаю Сі Цзіньпіна до Москви, оскільки стурбовані будь-якими закликами до припинення вогню в Україні в цей час. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "CNN".

У Байдена відреагували на зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна

Джон Кірбі, прес-секретар Пентагону (flickr.com/osdpa)

"Припинення вогню, оголошене прямо зараз, по суті лише ратифікує завойоване Росією і дасть Путіну більше часу, щоб дійсно оснастити, перепідготувати і відновити операції", — заявив координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій при Білому домі Джон Кірбі.

Він додав, що Вашингтон відмовиться від обговорення будь-яких закликів до припинення вогню на зустрічі, оскільки "не в інтересах Китаю" постачати зброю Україні.

На думку Кірбі, російсько-китайські відносини є "шлюбом з розрахунку, а не з любові".

Джон Кірбі назвав Китай та Росію країнами, які не мають особливої довіри між собою, але є те, що їх об'єднує, а саме – вони не сприймають американське лідерство та лідерство об'єднаного Заходу.

Кірбі також додав, що США не бачили жодного підтвердження розмови між Сі та президентом України Володимиром Зеленським, але якщо вона відбудеться, це буде позитивний сигнал.

"Якщо ви збираєтеся поїхати до Москви і посидіти три дні з президентом Путіним, і збираєтеся дізнатися його погляд на війну, яку він почав і яку він міг би закінчити сьогодні. Треба як мінімум взяти телефон, поговорити з президентом Зеленським і дізнатися про українську точку зору" , – зазначив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Кремля Путін після видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на його арешт став ще токсичнішим не тільки для всього світу, а й у своїй країні. Представник ГУР Міністерства оборони України Андрій Юсов вважає, що у Кремлі вже почали шукати наступника та шукає його вже не Путін. Чи згодні з таким твердженням? Яка ймовірність, що Путіна незабаром приберуть – так чи інакше? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини