Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена відреагували на масований удар РФ по Україні: що пообіцяли
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на масований удар РФ по Україні: що пообіцяли

У Білому домі назвали теракт РФ проти України "класичною схемою Путіна"

27 серпня 2024, 07:00 comments2359
Поділіться публікацією:

У Білому домі назвали черговий масований обстріл України з боку Росії "класичною схемою Путіна" та заявили, що США "зосереджені" на зміцненні протиповітряної оборони України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі, пише "Голос Америки".

У Байдена відреагували на масований удар РФ по Україні: що пообіцяли

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

"Ми однозначно засуджуємо ці атаки. Це класична схема дій Волоимира Путіна з енергетичної інфраструктури, особливо тому, що він знає, що погода скоро зміниться і що людям буде потрібно набагато більше тепла та електроенергії, оскільки в Україні стає холодніше. Це знову був класичний крок Путіна. І те, на чому ми зосереджені, — щоб вони мали якомога надійніші засоби протиповітряної оборони", — сказав Джон Кірбі.

Він заявив, що ППО України спрацювало "відмінно", збивши більшість повітряних цілей, і що США збираються "переконатися", "що вони можуть продовжувати це робити".

"Тому ми зосереджені на перехоплювачах та системах протиповітряної оборони не лише від Сполучених Штатів, а й від союзників та партнерів", – сказав Кірбі.

Нагадаємо, вранці 26 серпня Росія масовано атакувала Україну з повітря, застосувавши 127 ракет і 109 дронів. За даними ВМС, в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну мету – 102 ракети та 99 ударних БпЛА.

Цілями окупантів були об'єкти енергетики. По всій країні виникли перебої із постачанням електроенергією. У столиці світу не було більшої частини доби. Які саме об'єкти були вражені, невідомо. У вівторок, 27 серпня, у низці регіонів буде задіяно графіки відключення електроенергії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — плани підготовки до зими доведеться коригувати: в Укренерго дали прогноз щодо відключень світла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини