Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена відповіли, чи не час Україні подумати про переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли, чи не час Україні подумати про переговори з РФ

У США знову повторили, що тільки від України залежить, коли можуть розпочатись переговори з РФ

8 грудня 2023, 08:05 comments11368
Поділіться публікацією:

Тільки президент Володимир Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також чи готова Україна вести дипломатичні переговори з Путіним щодо миру та на яких умовах. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

У Байдена відповіли, чи не час Україні подумати про переговори з РФ

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Відповідаючи на запитання, чи не пора Україні подумати про переговори з РФ через те, що Конгрес не може прийняти нову допомогу, Кірбі сказав: "Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський повинен визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним.

Джон Кірбі зазначив, що перед Україною залишається загроза масованої присутності російських військ, і їхня кількість лише збільшується, оскільки Кремль набирає все більше нових людей, які готові йти наступом на Україну.

За його словами, росіяни, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях упродовж усієї зими.

Кірбі зазначив, що українська сторона, зі свого боку, прагне отримати більше можливостей не лише для того, щоб захищатися, а й йти у контрнаступ. Тому саме Президент України має визначати, як виглядатиме їхня подальша стратегія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка України з боку Заходу останнім часом явно дає збої. З'явилася інформація, що президент Зеленський має намір звернутися до сенаторів США, аргументуючи необхідність додаткової військової підтримки нашої країни. Усередині ЄС точаться суперечки щодо виділення 50 мільярдів євро допомоги Україні. Поляки, які раніше дуже допомагали нам, наразі влаштовують проблеми на кордоні. Не кажучи про постійні проблеми з боку Угорщини, до якої тепер додаються Словаччина та Нідерланди, де на виборах перемогли праві сили. Як ситуація може розвиватись далі? Чи не виглядає так, що Захід готовий "здати" Україну, підштовхуючи до переговорів із РФ шляхом зниження підтримки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини