Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена розповіли, чим небезпечний вихід Росії із зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена розповіли, чим небезпечний вихід Росії із зернової угоди

Блінкен закликав терміново відновити зернову угоду

18 липня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон назвав рішення Росії припинити свою участь у зерновій угоді несумлінною. При цьому США закликали Москву повернутися до участі в угоді якнайшвидше. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив державний секретар США Ентоні Блінкен.

У Байдена розповіли, чим небезпечний вихід Росії із зернової угоди

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Я сподіваюся, що кожна країна дуже уважно стежить за цим. Вони побачать, що Росія несе відповідальність за відмову в продовольстві людям, які відчайдушно потребують його по всьому світу, і за сприяння зростанню цін в той час, коли багато країн продовжують переживати дуже важку інфляцію", — сказав Блінкен.

Держсекретар додав, що українці разом з США та іншими країнами шукатимуть інші варіанти безпечного транзиту зерна через Чорне море на ринок, наприклад, залізницею або автомобільним транспортом. Однак є певні труднощі.

"Проблема полягає в наступному: якщо Росія припиняє цю ініціативу і посилає сигнал, що зерно та інші продукти харчування не можуть безперешкодно залишати Україну, навіть якщо є інші варіанти, я думаю, що це, швидше за все, матиме глибокий охолоджуючий ефект на можливість їх реалізації, оскільки інші країни, компанії, вантажовідправники і т.д. будуть дуже стурбовані тим, що станеться з їхніми кораблями і їхнім персоналом, якщо Росія виступає проти будь-якого експорту продуктів харчування з України", — сказав Блінкен.

Він зазначив, що сенс угоди полягав у тому, щоб мати схвалену ООН домовленість, яка гарантувала б безпеку, надійність та передбачуваність у переміщенні продовольства з України в місця, які його відчайдушно потребують.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Росія повернутись до зернової угоди – хто може втрутитися у ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини