Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена попередили, що Росія може здійснити нову атаку: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена попередили, що Росія може здійснити нову атаку: подробиці

У Білому домі попередили, що російські війська можуть атакувати торгові судна у Чорному морі

20 липня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська можуть завдати ударів по цивільних судах у Чорному морі, і покласти провину за те, що сталося на Київ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прес-секретар Ради нацбезпеки Білого дому Адам Ходж, пише "Reuters".

У Байдена попередили, що Росія може здійснити нову атаку: подробиці

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

У Білому домі зазначили, що розвідка США має інформацію про те, що Кремль розпорядився встановити додаткові морські міни на підходах до українських портів.

"Ми вважаємо, що це скоординована спроба виправдати будь-які атаки проти цивільних судів у Чорному морі та покласти провину за ці атаки на Україну", — наголосив Ходж.

Він також додав, що 18 та 19 липня Росія завдала ударів по українським зерновим портам в Одесі за допомогою ракет та безпілотників, що призвело до руйнування сільськогосподарської інфраструктури та знищення 60 тисяч тонн зерна.

Зазначимо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено і Росія більше не гарантує безпеку проходу суден Чорним морем.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський заявив, що продовження зернової угоди, яку зірвала Росія – це стратегічно важливе питання не лише для України, а й для всього світу. Божевільними діями РФ, які загрожують продовольчою кризою, вже почали обурюватися окремі країни Африки (та сама Кенія). Туреччина поки що тримає паузу і, за даними Bloomberg, навряд чи зважиться супроводжувати судна із зерном, як просить Україна. У свою чергу, Росія намагається просунути якусь альтернативну ідею українському зерновому коридору, щоб торгувати виключно своїм (або вкраденим в Україні) зерном. Як ситуація може розвиватись далі? Який вихід є найбільш прийнятним для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини