Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена назвали причини повільного контрнаступу України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена назвали причини повільного контрнаступу України

Джон Кірбі заявив, що ЗСУ зіткнулися з добре продуманою обороною росіян на захоплених територіях

27 червня 2023, 07:27 comments2170
Поділіться публікацією:

Просування українських військ відбувається повільніше, ніж раніше планував Київ та його союзники, але на те є об'єктивні причини. Головна з яких полягає в тому, що росіяни перед контрнаступом ЗСУ теж часу не втрачали і добре підготувалися до оборони, адже знали, що на них чекає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена назвали причини повільного контрнаступу України

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

"Сам президент Зеленський публічно виступив минулого тижня, сказавши, що це відбувається повільніше в деяких сферах, ніж йому хотілося б. Він має право приймати рішення та віддавати накази", — зазначив Кірбі.

За його словами, росіяни багато інвестували за останні шість, вісім місяців у оборонні можливості. У деяких випадках вони мають три лінії оборони в глибину. Вони знали, що українці збираються повертати територію навесні та влітку, і вони працювали над підготовкою до цього.

Крім того, зазначив представник Ради нацбезпеки Білого дому, з погляду військової справи вести наступ важче, ніж оборонятися. І те, що українці зіткнулися з добре підготовленою обороною росіян, трохи сповільнило їх.

Водночас Кірбі не зміг відповісти на запитання, чи послабив якось російську оборону невдалий заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у вихідні.

Представник Білого дому вважає, що про якісь наслідки того просто зарано знати.

Кірбі також наголосив, що поки в Росії тривали події, пов'язані з походом "Вагнера" на Москву, в Україні знаходилися десятки тисяч російських військових, техніки та інших можливостей — повітряних, наземних та морських — і точилися запеклі бої.

Він також додав, що США поки що не мають наміру якось зосереджуватися на аналізі "внутрішніх справ Росії", а продовжуватимуть бути зосередженими на підтримці України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ розпочали контрнаступальні операції: ISW розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини