Головна Новини Суспільство Війна з Росією У 2024 році буде "значний зсув": президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2024 році буде "значний зсув": президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні

Петр Павел вважає, що багато що залежатиме від результатів виборів у РФ та США

19 грудня 2023, 08:12 comments1044
Поділіться публікацією:

У 2024 році на полі бою в Україні може статися "значний зсув", і його наслідки залежатимуть від виборів у США та Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", такий прогноз в інтерв'ю порталу "Seznam Správy" озвучив президент Чехії Петр Павел.

У 2024 році буде "значний зсув": президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні

Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

Чеський лідер заявив, що "розвиток конфлікту в Україні показує, що ми з великою ймовірністю побачимо певне значний зсув наступного року".

"І поки що все вказує на те, що це буде не в кращому сенсі цього слова, як нам би хотілося. Виникне нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу", — додав президент Чехії.

Петр Павел пояснив, що має на увазі президентські вибори в Росії із наперед визначеним результатом і в Сполучених Штатах, де результат не є таким певним.                                                                                                                         

"І слід очікувати, що очікування виборів також призведе до певних змін на полі бою. Зрештою, президент Путін чітко дав зрозуміти, що не може йти про жодні мирні переговори, поки не будуть зрозумілі результати виборів у США", – зазначив чеський. президент.

Він вважає, що так Путін висловив очікування повернення до влади Дональда Трампа, з яким зможе порозумітися "незалежно від того, що думає Україна чи решта Європи".

"Це, звісно, ситуація, яка, безумовно, не є сприятливою для нас, і ми побачимо, наскільки такий сценарій, на який сподівається Володимир Путін, буде реалізований", – підсумував Павел.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді зовнішньополітична ситуація почала вирівнюватися: що зробити Зеленському.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини