Головна Новини Суспільство Війна з Росією У 110-й Бригаді пояснили скандальну ситуацію з виходом з Авдіївки: чому залишили українських солдатів
commentss НОВИНИ Всі новини

У 110-й Бригаді пояснили скандальну ситуацію з виходом з Авдіївки: чому залишили українських солдатів

Армія Росії розстріляла українських бійців, які мали потрапити в російський полон за встановленими попередніми домовленостями.

20 лютого 2024, 10:15 comments3480
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські сили вийшли з Авдіївки, однак згодом виявилось, що кілька бійців залишились в оточені ворога та були розстріляні російськими солдатами. У 110-й Бригаді пояснили ситуацію з залишеними українськими бійцями на позиції "Зеніт" в Авдіївці.

У 110-й Бригаді пояснили скандальну ситуацію з виходом з Авдіївки: чому залишили українських солдатів

Чому залишили українських солдатів в Авдіївці. Фото: 110-та Бригада

110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка опублікувала роз’яснення скандальної ситуації. За їх повідомленням вихід з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів з обстрілами евакуаційних шляхів та автомобілів. 

Через цю ситуацію кількох важкопоранених та загиблих українських бійців не змогли евакуювати. 

"Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених", — пишуть у 110 Бригаді.

Таким чином було вирішено шляхом здачі в полон зберегти життя українським воїнам з подальшим обміном їх на російських полонених.

"Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя", — йдеться в повідомленні українських військових.

Сили РФ захопили позицію "Зеніт" в Авдіївці, а на оприлюднених росіянами відео було впізнано трьох загиблих українських солдатів — Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника. Крім того, у 110 Бригаді додають, що росіяни також розстріляли Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого вбитого росіянами українського військовослужбовця інформація наразі залишається непідтверджена.

"зс рф – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством", — пишуть у 110 Бригаді та додають, що "за злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь!".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ назвали наступний населений пункт, який намагається захопити армія РФ після Авдіївки.

Також "Коментарі" писали про підраховані втрати України та Росії за весь час активного штурму Авдіївки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини