Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підраховані втрати України та Росії за весь час штурму Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Підраховані втрати України та Росії за весь час штурму Авдіївки

Стали відомі втрати Росії та України в Авдіївці з часу штурму військами РФ українського міста та до виходу з нього бійців ЗСУ.

18 лютого 2024, 11:30 comments4018
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Осінт-аналітик Naalsio підрахував втрати української та російської техніки у період з початку великого наступу Росії на Авдіївку 10 жовтня 2023 року та до виходу сил ЗСУ 16 лютого 2024 року. Згідно з даними аналітики втрати Росії в Авдіївці перевершують українські у понад 11 разів.

Підраховані втрати України та Росії за весь час штурму Авдіївки

Втрати Росії на війні в Україні. Фото з відкритих джерел

За підрахунками Осінт-аналітика Naalsio Росія втратила в Авдіївці 666 одиниць військової техніки під час штурму міста, тоді як втрати України становлять 57 одиниць техніки. Таким чином втрати Росії на Авдіївському напрямку у 11,6 раза вищі ніж втрати України.

Найбільше Росія втратила у категорії бронетехніки. Росіяни втратили 375 бойових броньованих машин під час атаки на Авдіївку, тоді як показники України – 25 одиниць. Наступними за втратами йдуть танки – 224 одиниці у Росії, проти 21 в України. Також росіяни втратили 30 артилерійських установок та систем залпового вогню, 17 одиниць автотехніки, 13 одиниць спецтехніки та 6 систем протиповітряної оборони.

Підраховані втрати України та Росії за весь час штурму Авдіївки - фото 2

Зазначимо, що ці втрати були підраховані завдяки Осінт-аналітиці, яка базується на підтвердженні знищенної техніки по фото чи завдяки відеоматеріалам. Таким чином реальна втрата у кількості техніки росіян значно вища.

Щодо втрат особового складу, то речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що у зоні відповідальності військ "Таврія" з 1 січня 2024 року росіяни втратили понад 20,5 тис. осіб. Тоді як загальні втрати росіян за час битви за Авдіївку Лиховій оцінив у 47 тис. росіян поранених та вбитих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інститут вивчення війни пояснив, завдяки чому Росія змогла захопити Авдіївку.

Також "Коментарі" писали, що Байден назвав винних у захоплені росіянами міста Авдіївка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

18 лютого 2024, 11:47

Пропагандистська брехня, але як же хочеться в неї вірити! Особливо "достовірними" видаються два останні пункти.


Новини