Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тягнули до останнього: який вердикт щодо військових злочинів в Україні оголосили в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Тягнули до останнього: який вердикт щодо військових злочинів в Україні оголосили в ООН

В ООН заявили, що моніторинг підтвердив "серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та військові злочини"

19 грудня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

В ООН таки визнали, що російські загарбники скоїли військові злочини під час повномасштабного вторгнення в Україну. Верховний комісар з прав людини Фолкер Тюрк заявив, що Москва не вжила заходів для захисту цивільного населення. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Тягнули до останнього: який вердикт щодо військових злочинів в Україні оголосили в ООН

ООН. Фото - з відкритих джерел

Фолкер Тюрк зазначив, що Росія "значно не змогла захистити цивільних осіб і є ознаки того, що російські сили вчинили військові злочини в Україні".                                                                                                                            

"Російська Федерація значною мірою не вжила адекватних заходів для захисту цивільних осіб та цивільних об'єктів від наслідків їх атак", — цитує представника ООН видання The Guardian.

Фолкер Тюрк зазначив, що моніторинг продемонстрував "грубі порушення міжнародного права прав людини, серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та військові злочини насамперед з боку військових РФ".                                                                                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — президента РФ Володимира Путіна поєднує з колишнім генсеком СРСР Йосипом Сталіним ненависть до України та українців. Сталін свого часу влаштував Голодомор в Україні, вбивши мільйони цивільних. Тепер Путін має таку ж мету, розв'язавши війну проти мирної держави в 21 столітті. Таку заяву зробив глава американської делегації при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ООН – формальна та неефективна організація: що може змінити ситуацію. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини