Головна Новини Суспільство Війна з Росією Туреччина відповіла – чи передасть Україні російські С-400, як запропонували США
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина відповіла – чи передасть Україні російські С-400, як запропонували США

Туреччина відкинула пропозицію США, відмовившись передати Україні російські С-400

8 травня 2023, 08:30 comments12349
Поділіться публікацією:

Офіційна Анкара відповіла відмовою на пропозицію Вашингтона передати Україні систему протиракетної оборони С-400, яку вона купила у Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, заяву якого цитує турецьке агентство "Anadolu".

Туреччина відповіла – чи передасть Україні російські С-400, як запропонували США

Російські С-400. Фото: з відкритих джерел

За інформацією глави МЗС Туреччини, США стверджували, що придбана у Росії система С-400 мала виключити Туреччину із програми винищувачів F-35, і запропонували Туреччині передати контроль над системою США чи іншій країні, наприклад Україні, яка намагається протистояти російським військам.

Чавушоглу заявив, що ці пропозиції були неприйнятними, оскільки вони мали на меті посягнути турецький суверенітет.

"США попросили нас відправити С-400 до України, і ми сказали "ні", – наголосив міністр.

Як повідомляє турецьке агентство, у 2017 році, коли тривалі спроби купити систему протиповітряної оборони у США виявилися марними, Туреччина підписала контракт із Росією на придбання сучасної системи С-400.

Офіційні особи США виступили проти їхнього розгортання, стверджуючи, що С-400 будуть несумісні з системами НАТО. Туреччина ж заявляла, що С-400 не будуть інтегровані в системи НАТО і не становитимуть жодної загрози Альянсу або його озброєнням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай має намір просувати тему "врегулювання" війни в Україні в координації з Росією.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари дронів та ракет, європейське турне Зеленського, безвихідь зернової угоди: головні підсумки тижня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини