Головна Новини Суспільство Війна з Росією Туреччина таємно постачає зброю для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина таємно постачає зброю для України

Випущені артилерією касетні боєприпаси можуть бути смертельними для російських військ та українських цивільних – зазначає Foreign Policy.

11 січня 2023, 13:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За інформацією чиновників США та Європи, Туреччина таємно почала в кінці 2022 року відправляти в Україну касетні бомби, що були розроблені Сполученими Штатами. Це потужна та суперечлива зброя, яка має застосовуватись для знищення військової техніки та армії на полі бою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Foreign Policy.

Туреччина таємно постачає зброю для України

Касетні боєприпаси. Фото з відкритих джерел

Колишні та теперішні урядові особи Європейського Союзу та США розповіли для видання Foreign Policy про поставки в Україну касетних боєприпасів. Зазначають про покращенні касетні бомби (Dual-Purpose Improved Conventional Munitions, DPICM), що виготовлялись в Туреччині у співпраці з США в часи холодної війни. Під час застосування кожен боєприпас розлітається на 88 дрібніших уламків. Зброя була створена для використання проти бронетехніки ворога.

Касетна зброя була заборонена у 2010 році згідно з міжнародною конвенцією, проте Україна до неї не приєдналась, як і США, Туреччина чи Росія.

Видання зазначає, що Туреччина намагалась кілька місяців приховувати постачання цієї зброї в Україну, адже окрім США тільки Туреччина могла відправити касетні боєприпаси в Україну. США відмовляються експортувати таку зброю через те, що велика частина боєприпасів не вибухає, і може залишатись у землі, що призводить у майбутньому до жертв серед цивільного населення.

"Це показує, що Туреччина хоч і намагається в деяких питаннях догодити Росії, але надає Україні дуже важливу військову підтримку", – пише Foreign Policy.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що союзник Путіна сказав з ким воює Росія в Україні.

Також "Коментарі" писали про список найнебезпечніших країн 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

tyrtyrt

11 січня 2023, 13:50

НАЙДИ И РАЗДЕНЬ ГОРЯЧУЮ КРАСОТКУ СЕГОДНЯ НОЧЬЮ!----- https://paply.org/krasotky


Новини