Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кораблі-електростанції. Туреччина пропонує оригінальне рішення для забезпечення електроенергії для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кораблі-електростанції. Туреччина пропонує оригінальне рішення для забезпечення електроенергії для України

Кораблі-електростанції компанії Karpowership зможуть забезпечувати енергетикою близько одного мільйона українців.

30 листопада 2022, 16:15 comments2118
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Турецька компанія Karpowership пропонує використовувати судна-електростанції, які відправлять в українські порти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Nikkei Asia.

Кораблі-електростанції. Туреччина пропонує оригінальне рішення для забезпечення електроенергії для України

Кораблі електростанції компанії Karpowership. Фото: з відкритих джерел

За даними видання турецька компанія вже веде переговори про постачання плавучих електростанцій-кораблів для забезпечення української енергетики, оскільки Росія продовжує ракетні терористичні атаки на критичну енергоструктуру України.

Karpowership має найбільший флот таких суден – 36 кораблів-електростанцій. Турецька компанія планує відправляти свої кораблі до порту поблизу Одеси.

"Ми обговорюємо з компанією "Укренерго" розміщення трьох електростанцій поблизу Одеси загальною потужністю 300 мегаватів", — сказала член правління Karpowership Зейнеп Гарезі.

Гарезі стверджує, що така угода може бути підтримана ООН, щоб турецькі судна-кораблі не були мішенями для російських сил.

"Я думаю, що нам знадобиться зелене світло на рівні Організації Об’єднаних Націй, щоб реалізувати це, з такими ж умовами, як і угода про зерно", — заявила Зейнеп Гарезі.

Член правління Karpowership зазначає, що три такі судна зможуть забезпечити електроенергією близько 1 млн українців. Судна від турецької компанії Karpowership можуть виробляти електроенергію, використовуючи мазут або природний газ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які фейки розповсюджують російські ЗМІ про українську енергетичну структуру.

Також "Коментарі" писали про те, що Туреччина відправляє в Україну зброю TRLG-230. Ці реактивні системи залпового вогню можуть використовуватись спільно з безпілотниками Bayraktar.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микита

30 листопада 2022, 18:04

Наскільки виявляється далеко пішов світ в своєму розвитку. На відміну від агресивного бородатого православ'я. Яке просто влаштували один з одним, селом на село, бої навкулачки. Очолювані бородатими попами з дяконами. Після недільної молитви сектантів. Тобто рівень попа Распутина з царського минулого Миколи ІІ.


Новини