Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривожне повідомлення з Пентагону про контроль над Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожне повідомлення з Пентагону про контроль над Бахмутом

У Пентагоні натякають, що Росія збільшила контроль над українським містом-фортецею Бахмутом.

24 травня 2023, 12:02 comments5624
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони США повідомили, що не будуть повідомляти публічно власну оцінку того, чи дійсно російські сили повністю захопили Бахмут, однак додали, що Росія контролює більшу частину міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "УП".

Тривожне повідомлення з Пентагону про контроль над Бахмутом

Прессекретар Пентагону Патрік Райдер. Фото з відкритих джерел

Прессекретар Пентагону Патрік Райдер під час брифінгу відреагував на повідомлення Міноборони Росії, де вчергове стверджувалось, що російські сили нібито повністю захопили Бахмут.

"Ми знаємо, що Росія справді утримує значну частину території Бахмута та його околиць, але, за нашою оцінкою, українці продовжують вести бойові дії поблизу Бахмута", — відповів Патрік Райдер.

Попри повідомлення Пентагону, українська влада стверджує, що продовжує контролювати деякі частини Бахмута. Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що східноукраїнське місто, яке понад 10 місяців намагаються захопити сили росіяни повністю зруйноване через їх атаки. Попри це ЗСУ здійснює контроль у південно-західній частині Бахмута.

Разом з тим США повідомляють, що за 10 місяців оборони Бахмута росіяни зазнали значних втрат серед особового складу — понад 100 тис. військових. У статистичні показники Сполучених Штатів включені вбиті та порені російські військові.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генштаб промовчав про бої в Бахмуті. Аналітики з Інституту вивчення війни назвали невтішну причину такого рішення українського командування.

Також "Коментарі" писали про генерал-полковника Олександр Сирський, який відвідав прифронтову зону поблизу Бахмута. Під час візиту український військовий обговорив подальші плани дій на сході України та вказав, що "вагнерівці залізли в Бахмут, як щурі до мишоловки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини