Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривають жорсткі бої: ЗСУ продовжують успішний наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривають жорсткі бої: ЗСУ продовжують успішний наступ

Сили оборони продовжують тиснути на Бахмутському напрямку, супротивник - на Куп'янському

26 липня 2023, 16:34
Поділіться публікацією:

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заступника міністра оборони Ганну Маляр.

Тривають жорсткі бої: ЗСУ продовжують успішний наступ

ЗСУ йдуть вперед

За її словами, тут ворог шукає у нашій обороні слабкі місця, здійснює артобстріл, атакує групами піхоти та використовує загони спеціального призначення — всіма силами намагається протиснути нашу оборону, але безуспішно. 

"Наші оборонці на цих напрямках вживають всіх заходів, щоб зупинити ворога", — зазначає Ганна Маляр. 

На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують успішно вести наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут. Зокрема, жорсткі бої тривають в районі населених пунктів Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка. 

- Ворог  чіпляється  за кожен метр зайнятої землі, чинить потужний опір, застосовує резерви, разом з тим несе значні втрати, — зазначають в міністерстві оборони України.

На півдні Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, тут спостерігається "поступове просування". 

"В районі Старомайорське тривають бої, наші оборонці мають успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник намагається повернути втрачені позиції, зокрема північно-східніше Роботине Запорізької області. Але безуспішно", — зазначає Ганна Маляр.

Нагадаємо, що, на думку командувача Сухопутними військами України Олександра Сирського, Бахмут має не лише символічне, а й логістичне значення — через нього проходять важливі дороги. Окрім цього, навколо Бахмуту розташовані панівні висоти, захопивши які можна контролювати місцевість на десятки кілометрів навколо.

Тим часом, Росія готує кораблі та авіацію для блокування Чорного моря

Ryanair готовий запустити авіарейси з трьох українських міст.

А Польща подає скаргу до Єврокомісії на Німеччину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини